۱۱:۴۸ ۱۴۰۳/۰۷/۱۹
«اقتصاد معاصر» بررسی می‌کند؛

۳۱ نقطه آبی اسرائیل شناسایی شدند!

اراضی اشغالی به دلیل مساحت، نقاط بسیار محدود استراتژیک دارد و در صورت نابودی هر کدام از این نقاط، تل‌آویو فلج خواهد شد.
۳۱ نقطه آبی اسرائیل شناسایی شدند!
کد خبر:۴۷۸۸

به گزارش خبرنگار اقتصاد معاصر؛ درگیری‌های اخیر در منطقه و انتشار خبر انفجار یکی از سکو‌های گازی اسرائیل، از اهمیت بالایی برخوردار است و می‌تواند معادلات منطقه را تغییر دهد، زیرا از کار انداختن زیرساخت‌های اراضی اشغالی، دست برنده را به لبنان خواهد داد. از این‌رو، در این مطلب سعی شده است به منابع طبیعی اسرائیل توجه شود.   

 

اسرائیل و کشف میادین گازی 

با کشف میادین گازی تامار در سال ۲۰۰۹ و لویاتان در سال ۲۰۱۰ در آب‌های عمیق، اسرائیل به یک بازیگر مهم در حوزه تولید گاز طبیعی تبدیل شد.

شرکت شورون با خرید شرکت Energy Noble، به شرکت اصلی فعال در حوزه گاز در اراضی اشغالی تبدیل شده و بهره‌برداری به میزان ۲۲ تریلیون فوت مکعب (TCF) در مخزن تامار و ۱۱ تریلیون فوت مکعب (TCF) در مخزن لویاتان را انجام خواهد داد. این شرکت در حال حاضر ۲۰۰ میلیون فوت مکعب در روز از گاز تولیدی را از طریق خط لوله‌ای به مصر صادر می‌کند که قابلیت افزایش دارد.

 

۳۱ نقطه آبی اسرائیل شناسایی شدند!

خط لوله‌ای به طول ۱،۹۰۰ کیلومتر و با ظرفیت ۱۰ میلیارد متر مکعب در سال (با قابلیت دو برابر شدن ظرفیت)، گاز را از میادین ساحلی اسرائیل و قبرس به یونان و در نهایت به ایتالیا منتقل خواهد کرد. کار احداث این خط لوله با هزینه ۶ میلیارد یورو از سال ۲۰۲۲ آغاز شده و انتظار می‌رود در سال ۲۰۲۵ به پایان برسد. این پروژه نقش مهمی در تنوع بخشی به منابع انرژی اروپا ایفا خواهد کرد.

 

۳۱ نقطه آبی اسرائیل شناسایی شدند!

اسرائیل با مصر قرارداد ۱۹.۵ میلیارد دلاری و با اردن قرارداد ۱۰ میلیارد دلاری برای فروش گاز منعقد کرده است. هم‌اکنون صادرات به مصر به میزان ۲۰۰ میلیون فوت مکعب در روز از طریق خط لوله‌ای بین اشکلون در اسرائیل و العریش در مصر در حال انجام بوده که این مقدار می‌تواند افزایش یابد.

توسعه تمامی این میادین در اختیار شرکت‌های بین‌المللی نفتی از جمله شل، توتال، بی‌پی و انی بوده و فعالیت این شرکت‌ها در هر کدام از میادین منطقه شرق مدیترانه، به طور مشخص تعیین شده است. 

 

۳۱ نقطه آبی اسرائیل شناسایی شدند!

 

منابع آبی اسرائیل 

اسرائیل به دلیل کمبود منابع نفت و گاز، مشتاق به استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر است. تل‌آویو تا سال ۲۰۳۰ نصب ۲.۸ گیگاوات ظرفیت نیروگاه خورشیدی و گسترش برق خورشیدی تا ۸۵ گیگاوات را با هزینه‌ای حدود ۴۴ میلیارد دلار در دستور کار دارد.

اسرائیل همچنین دارای استارتاپ‌های متعددی در زمینه کشاورزی، کشاورزی در شرایط بیابانی، کشاورزی هیدروپونیک و تولید مواد غذایی است. حدود ۱۰ درصد آب آشامیدنی مردم اراضی اشغالی از طریق شیرین‌سازی آب دریا تامین می‌شود.

به دلیل کمبود آب، اسرائیلی‌ها از سال ۱۹۸۶ در به‌کارگیری و ایجاد سیستم آبیاری قطره‌ای پیشگام بوده‌اند. در پاسخ به بحران خشکسالی که از سال ۲۰۲۱ در منطقه مدیترانه به وجود آمده، اسرائیلی‌ها با برنامه‌ای گسترده توانسته‌اند تا ۸۱ درصد مصرف آب را کاهش دهند و به طور وسیع از تصفیه فاضلاب در کشاورزی استفاده کنند.

Mekorot، شرکت ملی آب اسرائیل، مسؤول نظارت بر آب‌های سطحی مانند دریاچه کینرت و همچنین آب‌های زیرزمینی و چشمه‌های طبیعی است. این شرکت همچنین پشت پیشرفت‌های مختلف فناوری در زمینه حفظ، بازیافت و نمک‌زدایی آب قرار دارد.

 

۳۱ نقطه آبی اسرائیل شناسایی شدند!

مکوروت در حال حاضر ۳۱ کارخانه نمک‌زدایی را در اسرائیل اداره می‌کند. این کارخانه‌ها آب شور را دریافت کرده و آن را به آب شیرین تبدیل می‌کنند که می‌تواند برای مصارف انسانی و کشاورزی، توزیع و استفاده شود. برخی از این کارخانه‌های آب شیرین‌کن در خشک‌ترین مناطق اراضی اشغالی، از جمله نیمه جنوبی و شمال دریای سرخ واقع شده‌اند. 

 

۳۱ نقطه آبی اسرائیل شناسایی شدند!

 

تصفیه‌خانه‌های اصلی آب در اسرائیل 

تصفیه‌خانه آب شفا  که در منطقه تل‌آویو واقع شده، یکی از بزرگ‌ترین تصفیه‌خانه‌های فاضلاب در اسرائیل است. تصفیه‌خانه آب هرتزلیا  و تصویه‌خانه آب اشکلون از مهم‌ترین تصفیه‌خانه‌های رژیم  صهیونیستی هستند.

 

خطوط لوله اسرائیل 

اسرائیل دارای ظرفیت پالایشگاهی ۳۰۰ هزار بشکه در روز است و از نظر تولید فرآورده‌های نفتی تقریبا خودکفا است. اراضی اشغالی فقط مقدار اندکی گازوئیل و بنزین وارد می‌کند که بخشی از آن به ترانزیت اختصاص دارد و در داخل آن مصرف نمی‌شود. در حال حاضر، بهترین منبع خرید نفت برای اسرائیل، نفت کردستان عراق است که از طریق ترکیه تامین می‌شود. با این حال، به دلیل تمایلات سیاسی حاکمان دو کشور عراق و ترکیه به مواضع ضداسرائیلی، این منبع در بلندمدت برای اسرائیل قابل اطمینان نخواهد بود.

عمده نفت خریداری‌شده توسط اسرائیل شامل نفت روسیه (بیشتر از گرید اورال)، نفت آذربایجان، نفت غرب آفریقا و نفت آمریکا است.

خط لوله داخلی نفت اسرائیل به طول ۱۵۸ مایل (حدود ۲۴۱ کیلومتر) و قطر ۴۲ اینچ (۱۰۶ سانتی‌متر) است که بندر ایلات در دریای سرخ را به بندر اشکلون در غرب و در ساحل دریای مدیترانه متصل می‌کند و کانال سوئز را دور می‌زند. به موازات این خط، خط لوله‌ای ۱۶ اینچی (۴۰ سانتی‌متر) برای انتقال فرآورده‌های نفتی نیز کشیده شده است. اسرائیل در بندر اشکلون دارای مخازن مناسب برای ذخیره‌سازی نفت و فرآورده‌های نفتی تلقی می‌شود. 

 

۳۱ نقطه آبی اسرائیل شناسایی شدند!

 

پالایشگاه‌های اسرائیل 

اسرائیل دارای دو پالایشگاه اصلی نفت است که در حیفا و اشدود واقع شده‌اند و نقش مهمی در تامین انرژی آن دارند. 

 

نیروگاه‌های اسرائیل 

اسرائیل چند نیروگاه برقی مهم از جمله نیروگاه برق هاگیت، اوروت رابین، اشکول، روتنبرگ، رامت هواف و گزر است. 

 

۳۱ نقطه آبی اسرائیل شناسایی شدند!

 

هر کدام از نقاط فوق برای اسرائیل اهمیت ویژه‌ای دارد و انهدام هر کدام عملا این رژیم را فلج خواهد کرد.

ارسال نظرات